In Stock

Jojoba Yağı 100 ml.

(Simmondsia chinensis)


424.96

Stokta

Stok kodu: YTS.JJG.21

Kökeni ABD çöllerinden gelen ve Jojoba olarak bilinen Simmondsia chinensis, Simmondsiaceae ailesinin tek üyesidir. Jojoba birçok yönden eşsiz bir bitkidir.

Jojoba tohumlarının soğuk sıkımı sonucu renksiz, kokusuz bir sıvı mum üretilmektedir. Her ne kadar Jojoba yağı olarak bilinse de bu sıvı aslında mumsu (wax) yapıdır. Bu sıvı, bitki dünyasında benzersiz bir yapıya sahiptir.

Jojoba yağını tek başına ya da cilt tipinize uygun başka bir sabit yağ ile seyrelterek kullanabilirsiniz.

Tüm cilt tiplerinin kullanımına uygundur.

Kozmetik ve masaj uygulamalarında yumuşatıcı, koruyucu, nemlendirici ve sebum düzenleyici etkileri nedeni ile kullanılır.

Tüm saç tiplerinin bakımında kullanılabilir. Cildin derinliklerine nüfuz edebilen Jojoba yağı, saç köklerini içten dışa doğru nemlendirir, yumuşatır. Ayrıca kuru saç derisi ve kepek tedavisinde de işe yarar.

Tüm cilt tiplerine uygun doğal bir makyaj temizleme yağıdır.

30 ml Jojoba yağı içerisine ekleyeceğiniz 3 damla Akgünlük Carterii uçucu yağı, 2 damla Okaliptüs Globulus uçucu yağı ve 2 damla 1,8 Sineol Biberiye uçucu yağı ile hazırlayacağınız karışımını omuz ve ensenize parmak uçlarınız yardımıyla uygulayarak hafif dereceli baş ağrısını rahatlatabilirsiniz.

Cilde uygulamadan önce kol içinde küçük bir bölgede test ediniz.

Hamilelik esnasında kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.

Lisanslı aromaterapist veya doktor tarafından verilen talimatlar doğrultusunda dahili olarak kullanınız.

Direkt güneş ışığından ve nemden uzak tutunuz. Çocuklardan uzakta serin ve kuru yerde ağzı kapalı şekilde saklanması önerilir.

İçindekiler: %100 Saf Jojoba Yağı

Elde Ediliş Metodu: Soğuk Sıkım

Elde Edilen Kısım: Tohum

Menşei: Türkiye

Renk: Sarı

Yoğunluk: Hafif, Karakteristik

Absorpsiyon:Hızlı Emilim, Yağsız Satensi His

Dahili Kullanım: Uygun Değil

Yetiştirme Yöntemi: Geleneksel Üretim

Üretim Sonrası Raf Ömrü: Doğru kriterler altında saklandığı takdirde max. 12 ay

Şişe Kapağı Açıldıktan Sonra Kullanım Süresi: 9 ay

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Jojoba Yağı 100 ml.

(Simmondsia chinensis)


” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir