In Stock

Buğday Ruşeymi Yağı 100 ml.

(Triticum vulgare)


254.96

Stokta

Stok kodu: YTS.WHG.21

Buğdayın embriyosu olarak bilinen Buğday Özü, tam buğdayın sadece %2’sini oluşturur ve yaklaşık %8-14 yağ içerir. Buğday tohumu yağı içerdiği yüksek miktardaki E vitamini içeriğinden dolayı doğal gıda ve sağlık ve kozmetik ürünlerinde katkı maddesi olarak kullanılmıştır.

Buğday Özü yağı, yaklaşık 2500 mg/kg ile tüm bitkisel yağlar arasında en yüksek tokoferol içeriğine ve ayrıca toplam içeriğin yaklaşık %60’ını temsil eden en yüksek alfa-tokoferol içeriğine sahip yağdır. Buğday tohumu yağı, yaklaşık %80’ini, çoğunlukla linoleik ve alfa-linolenik asitten oluşmaktadır.

Buğday Özü yağını tek başına ya da cilt tipinize uygun başka bir sabit yağ ile seyrelterek kullanabilirsiniz.

Bu yağ yenilebilir olmasının dışında saç ve cilt sağlığı için mükemmeldir.

Tüm cilt tiplerinin kullanımına uygundur. Özellikle çok kuru, hassas ve olgun ciltlerin kullanımı için idealdir.

Kozmetik ve masaj uygulamalarında yumuşatıcı, canlandırıcı, besleyici ve yenileyici etkileri nedeni ile kullanılır.

Kuru, kırılgan, hasarlı veya canlılığını yitirmiş saçlar için idealdir. Düzenli kullanımı saçı güçlendirir ve yeniden büyümesini destekler.

Kullanım Önerileri:

Buğday Özü yağını cilt ve saç bakım ürünlerinde aktif bir bileşen veya ideal bir taşıyıcı olarak %3 ila %10 oranında seyrelterek kullanınız. Masaj yağı karışımlarında seyreltmeden kullanabilirsiniz.

 

Cilde uygulamadan önce kol içinde küçük bir bölgede test ediniz.

Hamilelik esnasında kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.

Lisanslı aromaterapist veya doktor tarafından verilen talimatlar doğrultusunda dahili olarak kullanınız.

Direkt güneş ışığından ve nemden uzak tutunuz. Çocuklardan uzakta serin ve kuru yerde ağzı kapalı şekilde saklanması önerilir.

İçindekiler: %100 Saf Buğday Ruşeymi Yağı

Elde Ediliş Metodu: Soğuk Sıkım

Elde Edilen Kısım: Tohum

Menşei: Türkiye

Renk: Kahverengi-Kırmızı

Yoğunluk: Ağır, Karakteristik

Absorpsiyon: Yavaş Emilim, Yoğun Yağlı His

Dahili Kullanım: Uygun

Yetiştirme Yöntemi: Geleneksel Üretim

Üretim Sonrası Raf Ömrü: Doğru kriterler altında saklandığı takdirde max. 12 ay

Şişe Kapağı Açıldıktan Sonra Kullanım Süresi: 9 ay

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Buğday Ruşeymi Yağı 100 ml.

(Triticum vulgare)


” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir